De dagen worden korter, de temperaturen worden lager en de eerste paddenstoelen duiken op in de natuur. Zodra de paddenstoelen buiten de herfst aankondigen is het tijd om binnen de paddenstoelen te gaan bakken. Deze keer kastanjechampignons in combinatie met risotto.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 0,5 l bouillon
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie
  • 150 g risottorijst (ongekookt)
  • 50 ml witte wijn
  • 40 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 klontjes boter
  • 250 g kastanjechampignons
  • 1 bosui
  • handje rucola
  • zout en peper
Bereiding: 
Begin met het maken van de bouillon.
Snipper de ui en hak de knoflook en bak ze 5 minuten in een scheut olijfolie. Bak de rijst 1 minuut mee. Blus af met de witte wijn. Roer tot de wijn is opgenomen door de rijst.
Schep lepel voor lepel de bouillon door de rijst, wacht steeds tot de bouillon is opgenomen. Blijf roeren. Na 20-25 minuten is de risotto gaar.
Neem de risotto van het vuur en voeg een klontje boter en de geraspte Parmezaanse kaas toe. Breng op smaak met zout en peper. Laat even een paar minuten staan.
Snijd ondertussen de champignons in vieren. Bak ze in een klontje boter op hoog vuur in 5 minuten gaar. Snij de bosui in ringetjes. Schep ze door de paddenstoelen en verdeel het mengsel over de risotto.
Strooi de rucola erover.
Smakelijk eten!
Geschreven door Hanny Breel
Meer zien van hanny? Bekijk haar Facebook of website eens!